tuina

Chinese tuina massage kent een grote variƫteit aan massages en daarnaast diverse effectieve manipulatietechnieken om energetische verstoringen te behandelen.
Net als bij acupunctuur is het uitgangspunt steeds een goede diagnose. Het is een op genezing gerichte behandeling. Met de verschillende technieken is het mogelijk o.a. verklevingen op te heffen, dislocaties te verminderen, pijn en spasmen op te heffen, spieren en pezen te ontspannen, de energiestroom in de meridianen te herstellen en bevorderen en de functies van organen, ingewanden en zenuwstelsel te reguleren. Tuina wordt meestal gecombineerd met een acupunctuur behandeling.
Tuina massage kan ook heel goed als preventieve ontspanningsmassage worden gegeven. In dat geval duurt de massage 30 minuten. Ik neem dan geen uitgebreide diagnose bij u af, maar doe een korte intake. Vervolgens worden rug, hoofd, nek, schouders, handen en voeten gemasseerd. Het doel van de massage is om beginnende blokkades op te heffen en daarmee de energiestroom te bevorderen.

1024
Back to Top