Titia van der Werf

Praktijk voor acupunctuur en tuina massage

Over mij

In 2008 heb ik mijn diploma acupunctuur behaald en daarna in 2012 mijn diploma Tuina therapie bij de opleiding Qing Bai. Daarnaast heb ik diverse bijscholingen gevolgd, variërend van gynaecologie , Qi Gong tot Chinese voedingsleer, Acupunctuur en autisme en westerse medische basiskennis. Dit alles om mijn kennis zo breed mogelijk te maken. Dit blijf ik jaarlijks doen om mijn kennis te vergroten.

Ik ben 10 jaar lang werkzaam geweest als thuisbegeleider bij jongeren met Autisme, ADHD en angststoornissen. Mijn scriptie voor mijn opleiding heb ik geschreven over Autisme en de Traditionele Chinese Geneeskunde. Deze doelgroep spreekt mij zeer aan en vindt het vanuit mijn vak als acupuncturist en tuina therapeut erg fijn om met deze doel groep te kunnen blijven werken.

Ik ben er van overtuigd dat Westerse en Chinese geneeskunde elkaar niet uit sluiten. Zij vormen juist een goede combinatie en vullen elkaar aan. In het Westen neemt acupunctuur een steeds grotere plaats in. De gedachte, dat het lichaam, de geest en de omgeving van de mens niet los van elkaar staan, wint ook in onze samenleving steeds meer terrein.